Ekstra deviško oljčno olje

Ocena:
0% of 100
100% čisto ekstra deviško oljčno olje iz surovih plodov oljke, poreklo Grčija
  • 125 % PDV* vitamina E / 100 g
  • 100 % čisto oljčno olje
  • 100 % sorta koroneiki
  • 0 % rafiniranega olja
  • poreklo Grčija

Neto količina: 500 ml

  • Kupite 2 vsakega za 12,14 € in prihranite 2%
  • Kupite 3 vsakega za 12,02 € in prihranite 3%
  • Kupite 6 vsakega za 11,40 € in prihranite 8%
Na zalogi
EAN
3830055190046
 Redna cena 12,39 €
Izberi količino:
  • 1x 12,39 €/kos
  • 2x 12,14 €/kos -2%
  • 3x 12,02 €/kos -3%
  • 6x 11,40 €/kos -8%
+
-
Brezplačna dostava nad 50€ Brezplačna dostava nad 50€
14 dnevna pravica do vračila denarja 14 dnevna pravica do vračila denarja
 Možnost express dostave Možnost express dostave
visamastercardamericandinerspaypaljcbdiscovergooglepayapplepaycod

Delizeus oljčno olje, hrana bogov

Ekstra deviško oljčno olje Delizeus® je jedilno rastlinsko olje pridobljeno z ekstrakcijo v hladnem iz najboljših izbranih surovih plodov oljke (Olea europaea sativa Hoffm. et Link), kar zagotavlja vrhunsko kakovost in izjemen okus.

Olje je pridobljeno z ekstrakcijo v hladnem pri temperaturi pod 27 °C s precejanjem ali centrifugiranjem oljčne drozge, kar pomeni, da gre za najkakovostnejše oljčno olje, ki ohranja vse naravne hranilne snovi in okuse, zaradi česar je popoln dodatek k različnim jedem. Lahko se ga uživa tudi samostojno na tešče, pred jedjo.

Oljčno olje in visoka vsebnost vitamina E

Olje se ponaša z visoko vsebnostjo nenasičenih maščob. Nadomestitev nasičenih maščob z nenasičenimi maščobami v prehrani prispeva k vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi. Olje ima visoko vsebnost naravno prisotnega vitamina E. Vitamin E ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Olje je tako izjemno bogato s koristnimi hranili in koristno ter tako podpira naše zdravje in dobro počutje, zato je oljčno olje priporočljivo dodajati praktično v vsak naš obrok (zaktrk, malica, kosilo, večerja, prigrizek ali pa kar na žlico na tešče.

ALI STE VEDELI da so vitamini A, D, E in K topni samo v maščobah ?
Zato moramo za njihovo absorbcijo uživati maščobe. Naj bodo to maščobe rastlinskega izvora iz hladno stiskanih semen, jedrc oz. plodov. Izogibajte se rafiniranim oljem !

Certificirana kakovost oljčnega olja

Ekstra deviško oljčno olje Delizeus® nosi certifikate VEGAN ter HACCP, kar potrjuje njegovo visoko kakovost in skladnost z najvišjimi standardi. Je popolnoma naravno, brez umetnih dodatkov, kar zagotavlja, da dobite le najčistejše in najbolj zdravo olje na trgu. Vsi naši izdelki so varni ter proizvedeni skladno s slovensko in EU zakonodajo po najvišjih standardih.

Naši pogodbeni partnerji za nadzor kakovosti so Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano, Maribor, Slovenija, Eurofins Analytik GmbH, Hamburg, Nemčija ter Kemijski inštitut, Ljubljana, Slovenija.

Poreklo in kakovost oljčnega olja pod nadzorom

Zelo smo občutljivi na sledljivost naših surovin, zato vam zagotavljamo sledljivost od polja pa vse do vaše jedilne mize. Prav na vsaki steklenički našega olja boste našli podatek od kod natančno prihajajo naša semena / plodovi in kje je bil izdelek proizveden.

Olje je preizkušeno v akreditiranih slovenskih in EU laboratorijih, kar zagotavlja najvišjo raven kakovosti in varnosti za potrošnike.

Najpogostejša vprašanja

ZA KOGA JE PRIMEREN ?

Primeren je za vse, ki cenijo premium kakovost in želijo v svojo prehrano vnesti zdrave, hladno stiskane, ekstra deviške maščobe rastlinskega izvora.

KAJ VSEBUJE ?

Izdelek vsebuje samo eno samo sestavino: 100 % čisto naravno ekstra deviško oljčno olje pridobljeno pri temperaturi pod 27 °C s precejanjem ali centrifugiranjem oljčne drozge, kar po novi Uredbi EU imenujemo EKSTRAKCIJA V HLADNEM.

KAKO GA UPORABLJAM ?

Primeren je za pripravo raznovrstnih hladnih in toplih solat, kot sestavina za solatne dressinge in kot vrhunski preliv za gotove jedi. Lahko se ga uživa tudi na tešče, 1 - 2 jedilni žlici dnevno (jedilna žlica = 9 g) Odličen je za nego kože ; koža postane čvrsta, nahranjena in manj ohlapna.

  KAKŠNEGA OKUSA JE ?

Ker je olje hladno stiskono, ekstra deviško in 100% čisto in nima dodanega nobenega drugega olja ali maščobe, je značilnega okusa po oljkah.
Olje očara še tako zahtevnega uporabnika in gurmana.

KAKO DELUJE ?

Odlikuje ga visoka vsebnost nenasičenih maščob in vitamina E.

Vitamin E ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom.
(Vir: EFSA)

Ne pozabite na pomen raznolike in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja z redno telesno aktivnostjo.

KAJ PA KAKOVOST ?

Vsi naši izdelki so vrhunske kakovosti in so plod lastnega razvoja

Vsi naši izdelki so varni, pakirani v preizkušeno, varno embalažo ter proizvedeni skladno s slovensko in EU zakonodajo; naši pogodbeni partnerji za nadzor kakovosti so Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano, Maribor, Slovenija, Eurofins Analytik GmbH, Hamburg, Nemčija ter Kemijski inštitut, Ljubljana, Slovenija.

KAKO HITRO DOBIM PAKET ?

Neprestano se trudimo pakete odpremiti še isti ali najkasneje naslednji delovni dan po prejetem naročilu. Običajno so potem paketi dostavljeni v roku 2 do 3 delovne dni, imamo pa tudi opcije EKSPRESNE DOSTAVE za naročila oddana do 12. ure:
EKSPRES PAKETOMAT: dostava v paketomat isti ali najkasneje naslednji delovni dan
EKSPRES DO VRAT: dostava do vrat isti delovni dan.

KAJ ČE MI NE BO VŠEČ ?

Vse skrbi so odveč !

Če vam naš izdelek, kljub naši pozornosti in največji skrbi za kakovost vseeno ne bo všeč, vam v 14-ih dnevih od dneva nakupa vrnemo kupnino.

Če želite, vam lahko izdelek tudi zamenjamo z drugim ali pa se dogovorimo kako drugače. Enostavno nas kontaktirajte na info tel. 040 301 301 ali na e-naslov: info@mediterra.si

Ekstra deviško oljčno olje Delizeus® je jedilno rastlinsko olje pridobljeno s hladnim stiskanjem iz najboljših izbranih surovih plodov oljke (Olea europaea sativa Hoffm. et Link). Hladno stiskanje. 100% sorta Koroneiki. Oljčno olje višje kategorije, pridobljeno neposredno iz oljk in zgolj z mehanskimi postopki. 

Oljka izvira iz vzhodnega Sredozemlja, danes pa jih gojijo poleg Sredozemlja še v južni Afriki, Avstraliji, na Novi Zelandiji in v Kaliforniji.

Olje odlikuje visoka vsebnost enkrat nenasičenih maščob in visoka vsebnost  vitamina E.
Vitamin E ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom. (Vir: EFSA)

Ne pozabite na pomen raznolike in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja z redno telesno aktivnostjo.

Oljk ne kupujemo na trgu ampak so gojene v lastnih oljčnih nasadih (sorta oljk koroneiki) naših kmetov kooperantov na Peloponezu v prefekturi Lakonia (kjer se je nekoč razprostirala antična Šparta) ali pa pri naših kmetih kooperantih na največjem grškem otoku Kreta, kjer je oljkarstvo praktično doma.

Ekstra deviško oljčno olje Delizeus® ima pridobljene certifikate VEGAN in HACCP, ki potrjujejo kakovost na najvišji ravni. Je 100% naravno in brez umetnih ali kakršnih koli dodatkov. Potrjena kakovost s strani akreditiranih slovenskih in EU laboratorijev.

Blagovna znamka Delizeus® združuje tako lokalne Slovenske kakor tudi evropske in svetovne družinske kmetije, naše kooperante. Pred vsako letino odkupa plodov izvedemo pregled in analize v slovenskih in evropskih verificiranih laboratorijih. Šele, ko smo prepričani v kakovost, izberemo serije plodov, ki so tisto leto najboljše. Pri kakovosti smo brezkompromisni.

Vsak izdelek blagovne znamke Delizeus®
, ki se znajde na policah naše spletne trgovine, spremlja certificirana kakovost. Proizvodnja naših izdelkov poteka v sožitju z naravo in z najsodobnejšo tehnologijo. Samo na tak način vzdržujemo najvišje standarde premium pridelave in predelave.

Izdelek hranite v dobro zaprti steklenici v temnem in hladnem mestu.

Olje je primerno tudi za kuhanje in peko do 200 st. C !

Serijska št. in uporabno najmanj do: označeno na etiketi.

PROIZVEDENO V SLOVENIJI
za

BATON d.o.o., Medno 70, 1210 Ljubljana, Slovenija


ZAKAJ JE GRŠKO OLJČNO OLJE TAKO POSEBNO ?
Ko razmišljamo o tradicionalnem grškem oljčnem olju, je težko, da se ne bi vrnili v preteklost, kjer gojenje oljk ni bilo le praksa, ampak način življenja. Korenine pridelave oljk v Grčiji segajo tisoče let nazaj. Stari Grki so bili med prvimi, ki so prepoznali vrednost oljke, ki so jo častili ne le zaradi plodov, temveč tudi zaradi njenega simboličnega pomena. Oljko so pogosto povezovali z Ateno, boginjo modrosti, njene veje pa so uporabljali za kronanje zmagovalcev na starodavnih olimpijskih igrah, kar je poudarilo njen pomen v vsakdanjem življenju in verskih praksah.

Ko se poglobimo v starogrške metode gojenja oljk, postane jasno, da so bile njihove tehnike praktične in inovativne. Ta skrbna skrb za okolje ni le zagotovila obilne letine, ampak je tudi pokazala globoko spoštovanje do narave, ki odmeva še danes. Poleg tega so stari Grki uporabljali različne tehnike gojenja. Izvajali so na primer selektivno vzrejo in izbirali najboljša drevesa za razmnoževanje, da bi izboljšali kakovost svojih oljk. 

Postopek žetve je bil prav tako fascinanten, saj je vključeval skupno prizadevanje, ki je združilo družine in skupnosti. Med sezono žetve so se družine zbirale v nasadih in med delom pogosto prepevale in si pripovedovale zgodbe. Ta občutek skupnosti je bil ključnega pomena, saj je spodbujal odnose in tradicije, ki so se prenašale skozi generacije. Oljke so običajno obirali ročno, kar je bil delovno intenziven proces, ki je zahteval spretnost in potrpežljivost. Ko so bile zbrane, so bile oljke odpeljane v lokalno stiskalnico, kjer so bile zdrobljene in predelane v olje z metodami, ki so skozi stoletja ostale večinoma nespremenjene.

Ko razmišljamo o teh starodavnih praksah, je pomembno prepoznati, kako so postavili temelje za sodobno proizvodnjo oljčnega olja v Grčiji. Tehnike, ki so jih razvili starodavni Grki, so bile sčasoma izpopolnjene, vendar še vedno spoštujejo načela trajnosti in kakovosti, ki so bila tako sestavni del njihovega načina življenja. Danes mnogi grški proizvajalci oljčnega olja še naprej sprejemajo te tradicionalne metode, s čimer zagotavljajo ohranjanje bogate dediščine pridelave oljk, hkrati pa se prilagajajo sodobnim zahtevam.

Ko se poglobimo v zgodovino proizvodnje oljčnega olja, je zanimivo opaziti, kako so različne regije v Grčiji razvile svoje edinstvene metode. Na Kreti na primer še vedno prevladuje uporaba mlinov na kamen, na drugih območjih pa so prevzeli moderni stroji. Ne glede na metodo pa ostaja poudarek na kakovosti najpomembnejši. Številni proizvajalci se še vedno držijo tradicionalnih praks, saj verjamejo, da najboljši okusi izvirajo iz preverjenih tehnik.

Oljčno olje je že stoletja je glavna sestavina sredozemske prehrane, cenjen ne le zaradi svoje kulinarične uporabe, temveč tudi zaradi zdravstvenih koristi. Oljčno olje se pogosto imenuje "tekoče zlato" in z dobrim razlogom; povezujejo ga s številnimi koristmi za zdravje, vključno z zdravjem srca in protivnetnimi lastnostmi. To spoštovanje do oljčnega olja se odraža v različnih vidikih grške kulture, od verskih obredov do kulinaričnih tradicij.

Skratka, tradicionalne grške tehnike pridelave oljčnega olja so čudovita tapiserija, stkana iz zgodovine, kulture in skupnosti. Vsak korak v procesu pripoveduje zgodbo, ki nas povezuje z zemljo in ljudmi, ki so jo tisočletja obdelovali. Ko danes uživamo v bogatih okusih grškega oljčnega olja, ne uživamo samo v okusni sestavini; smo deležni dediščine, ki spoštuje preteklost, medtem ko še naprej uspeva v sedanjosti. Zato naslednjič, ko boste ta zlati eliksir pokapljali po svoji solati ali vanj pomakali kruh, si vzemite trenutek in cenite stoletja tradicije, ki ga je prinesla na vašo mizo. Ko boste raziskovali grško kuhinjo, boste opazili, da oljčno olje ni le sestavina; je način izražanja ljubezni in gostoljubja. Ko se prijatelji in družina zberejo za mizo, delitev obroka postane dejanje povezovanja in oljčno olje je pogosto glavna zvezda. Ne glede na to, ali ga pokapamo po sveži grški solati ali uporabimo za dušenje zelenjave, bogat okus visokokakovostnega oljčnega olja povzdigne vsako jed.

Skratka, kulturni pomen oljčnega olja v grški kuhinji je globok in večplasten. Služi kot most med preteklostjo in sedanjostjo ter povezuje generacije prek skupnih kulinaričnih praks in tradicij. Ko uživate v okusih grških jedi, ne pozabite, da vsaka kapljica oljčnega olja nosi s seboj bogato zgodovino in globok občutek pripadnosti, ki je edinstven grški.

  • ekstra deviško oljčno olje (100%)
    ekstrakcija v hladnem iz surovih plodov oljke


Povprečna hranilna vrednost na 100 g

Energijska vrednost: 3700 kJ / 900 kcal
Maščobe: 100 g
Od tega nasičene maščobe: 13,7 g
Mononasičene maščobe: 78,8 g
Polinasičene maščobe: 7,5 g
Ogljikovi hidrati: 0 g
Od tega sladkorji: 0 g
Beljakovine: 0 g
Sol: 0 g
Vitamin E: 15 mg (125% PDV – priporočen dnevni vnos)

Ekstra deviško oljčno olje Delizeus® uporabljamo za pripravo raznovrstnih toplih ali hladnih solat. Skoraj da ni solate h kateri se naše oljčno olje ne bi podalo. 

Uporabite ga lahko za:
+ solate
+ pripravo rib in morskih jedi
+ kombinacijo s testeninami ali kus-kusom
+ kombinacijo s stročnicami in krompirjem
+ kombinacijo z jajčnimi jedmi 
+ izboljšanje okusa zelenjave, omak, surove zelenja
+ oplemenitenje žitnih kašic in smoothijev
+ uživanje na tešče 1 - 2 jedilni žlici dnevno (jedilna žlica = 9 g)


Ekstra deviško oljčno olje je primerno tudi za uporabo v kozmetične namene, vendar vam za ta namen bolj priporočamo uporabo ekološkega ekstra deviškega oljčnega olja, to je znamka olj Mediterra®. V nadaljevanju vam posredujemo nekaj nasvetov za uporabo olj Mediterra v kozmetične namene;

Naravna pomoč koži z olji Mediterra® bio premium

  • Nega telesa: zmešajte petino bio mareličnega olja, petino bio mandljevega olja, petino bio sezamovega olja, petino bio avokadovega olja in petino bio olja črne kumine (olja znamke Mediterra) in mešanico uporabljate za masažo telesa.
  • Nega obraza in vratu: zmešajte petino bio svetlinovega olja, petino mareličnega olja, petino avokadovega olja, petino mandljevega olja in petino oljčnega olja (olja znamke Mediterra) in mešanico uporabljate za masažo obraza.
  • Nega lasišča: v 4 žlice bio kokosovega olja dodajte žličko bio sezamovega olja in žličko bio olja črne kumine (olja znamke Mediterra) ter na koncu dodajte 3 kapljice eteričnega olja čajevca ter tri kapljice eteričnega olja rožmarina in mešanico uporabite za masažo lasišča, pustite stati 5-10 minut in nato sperite z nežnim šamponom.
  • Kopel: žličko bio olja črne kumine Mediterra dodajte v kopel in presenečeni boste.
  • Poškodovana, razpokana koža: v 2 žlice bio kokosovega olja in 2 žlice ričkovega ali totrovega olja dodajte žličko olja črne kumine (olja znamke Mediterra) in mešanico mažite na poškodovano kožo ter dobro vmasirajte.
  • Intimna nega: v 2 žlice bio kokosovega olja in 2 žlice svetlinovega olja dodajte žličko olja črne kumine (olja znamke Mediterra) in mešanico uporabljajte za intimne dele telesa.
  • Nega ustnic: v 4 žlice bio kokosovega olja dodajte pol žličke konopljinega olja in pol žličke olja marelice (olja znamke Mediterra) in mešanico uporabljajte za nego ustnic.
  • Nega nohtov: zmešajte petino bio mareličnega olja, petino bio mandljevega olja, petino bio kokosovega olja, petino bio ričkovega ali totrovega olja in petino bio sezamovega (olja znamke Mediterra) ter na koncu dodajte 3 kapljice eteričnega olja čajevca in 3 kapljice eteričnega olja sivke in mešanico nanašajte na nohte in dobro vmasirajte.

Vsa naša olja Mediterra® blagodejno vplivajo na vašo kožo, lase in lasišče, ne glede na starost ali tip kože. Vrnite koži mehkobo, povrnite biserni nežni sijaj ter jo napolnite z videzom mladosti, lasem pa povrnite mehkobo in polnost.

V pomoč svoji koži in nohtom ali hkrati za masažo telesa in lasišča lahko izbirate med vsemi olji, ki jih nudimo.
Vsa naša bio olja so primerna za masažo telesa, lasišča in pomladitev kože ter krepitev las. Naši kupci se v ta namen največkrat odločijo uporabiti Bio Mediterra® oljčno olje, marelično olje, avokadovo olje, mandljevo olje, sezamovo olje, ričkovo ali totrovo olje, orehovo olje, olje črne kumine, svetlinovo olje, laneno olje, makovo olje, olje grozdnih pešk ali konopljino olje. Poskusite jih tudi sami !

Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Ekstra deviško oljčno olje
Vaša ocena
Ekstra deviško oljčno olje
 Redna cena 12,39 €