...
0,00  0
Košarica

V košarici ni izdelkov.

0,00 
0

O nas

Pozdravljeni Mediteranci in Mediteranke !

Smo majhno družinsko podjetje s tradicijo od leta 1974. Moje ime je Edin in sem ustanovitelj in direktor podjetja Baton d.o.o.. Po poklicu sem lekarnar, apotekar in moje največje veselje je pomagati ljudem z lastnimi naravnimi, če je le mogoče, ekološkimi izdelki. Zato sem nadaljeval družinsko tradicijo in ustvaril linijo naravnih, ekoloških in mediteranskih izdelkov pod blagovnima znamkama Mediterra® (linije ekoloških izdelkov) in Delizeus® (linija konvencionalnih izdelkov za zdravo življenje). Na poti je še linija naravnih kozmetičnih izdelkov in naravnih prehranskih dopolnil pod blagovno znamko HerbaMedik®, vse skupaj pod krovno znamko MEDITERRA, NARAVNA APOTEKA.

MEDITERRA, NARAVNA APOTEKA

Moj navdih so Krečani, tradicionalni prebivalci največjega grškega otoka Kreta in njihov življenski slog. Najbrž si že slišal-a za Študijo sedmih držav (Seven Countries Study), ki je pokazala, da imajo Krečani, zaradi ne-stresnega življenja in pretežno rastlinske prehrane z ogromnimi količinami ekstra deviškega oljčnega olja, med vsemi prebivalci na svetu najmanj kancerogenih in srčno žilnih obolenj in živijo najdlje. Več o študiji si lahko prebereš tukaj https://www.sevencountriesstudy.com/  

Za proizvodnjo naših izdelkov izbiramo samo najbolj kakovostne, 100% naravne sestavine, če je le mogoče ekološko pridelane, saj je le takšna prehrana dovolj bogata z nujno potrebnimi hranili, ki zagotavljajo našemu telesu potrebno energijo in obrambno moč. Prepričani smo, da je takšna raznovrstna in uravnotežena prehrana ključnega pomena za zdravje našega telesa in duha. Ključno vlogo pri pridelavi kakovostne hrane pa ima seveda naša mati narava, zato jo čuvajmo in podpirajmo ekološko kmetovanje. Narava nam je dana ena sama. Spoštujmo jo in ponižno vstopajmo v njen svet.  

Mediterra, Naravna Apoteka ni samo blagovna znamka. Je kot seme, super nasičeno stanje, ko se življenje kondenzira v intenzivno miniaturni holografski drobec samega sebe, ki obljublja formacijo bodočih svetov. Je resnični simbol neizmerne in nesmrtne moči življenja. Če razumemo resnično naravo semena in življenja zajetega v njem, tako preteklega, kot sedanjega in prihodnjega, nam ne bo težko razumeti njegove nepredstavljive moči.

NAŠA MEDITERRA-nska ZGODBA

Rojstvo naše zgodbe

1974
Prva generacija naše družine prične s pridelavo in prodajo lokalno pridelane zelenjave in nabiranjem gozdnih sadežev in gob. Rodi se blagovna znamka Mediterra, naravna apoteka.

Povečana kmetijska pridelava

1986
Druga generacija družine obseg kmetovanja razširi na področje vinogradništva. Kmetija počasi in vztrajno raste.

Prvi izdelek: domači dolenjski grozdni sok

1992
Lansiranje prvega izdelka, Mediterra domači, hladno stiskan grozdni sok. 

Drugi izdelek: vložene gozdne borovnice

2000
Lansiranje drugega izdelka, Mediterra vložene borovnice.

Ustanovitev družbe Baton d.o.o.

2008
Tretja generacija družine dne 22.7.2008 v Ljubljani ustanovi družbo Baton d.o.o. in prične z sistematskim razvojem blagovne znamke Mediterra. Razvijajo se prve ideje o vrhunskih prehranskih izdelkih.

Uradna registracija blagovne znamke Mediterra®

2011
Družba Baton d.o.o. prijavi registracijo blagovne znamke Mediterra® in s tem uresniči dolgoletne družinske sanje. Lansiranje linije hladno stiskanih ekoloških jedilnih olj, kot so Bio laneno olje, Bio konopljino olje, Bio orehovo olje in Bio olje črne kumine. Prvi v Evropi smo standardizirali vsebnost aktivne učinkovine Timokinon v olju črne kumine.

Prva linija izdelkov Bio Aronija

2015
Prijava registracije blagovne znamke Aronija, kraljica jagod in lansiranje prve linije izdelkov iz bio aronije. Aronija Mediterra, kraljica jagod je prva linija izdelkov bio aronije na policah slovenskih hiper in super marketov.

Registracija blagovne znamke Delizeus

2020
Prijava registracije blagovne znamke Delizeus in lansiranje prvega izdelka, ekstra deviško oljčno olje Delizeus. Sledi mu izdelek Stevia Delizeus in olive Delizeus.

Registracija blagovne znamke HerbaMedik

2023
Prijava registracije blagovne znamke HerbaMedik Laboratories in razvijanje prvih izdelkov na področju prehranskih dopolnil in kozmetike.

150 izdelkov in nova podoba trgovine mediterra.si

2024
Naša ponudba v letu 2024 doseže že več kot 150 različnih naravnih izdelkov. Lansiranje prenovljene spletne trgovine.

NAŠA MEDITERRA-anska ZGODBA

Rojstvo naše zgodbe

1974
V Novem mestu se rodi blagovna znamka Mediterra, kjer prva generacija naše družine prične s pridelavo in prodajo lokalno pridelane zelenjave in nabiranjem gozdnih plodov (gobe, borovnice, gozdne jagode idr.). Vsi pridelki so pridelani brez uporabe pesticidov ali umetnih gnojil in škropiv. Pojma BIO-EKO takrat na dolenjskem sploh še nismo poznali. Pridelke smo prodajali lokalno, večinoma po stojnicah.

Povečana kmetijska pridelava

1986
Pričeli smo s povečano pridelavo čebule in česna ter razširili prodajo s sodelovanjem s podjetjem Droga Portorož. Zaradi večjega obsega poslovanja smo lahko zagotavljali konkurenčne cene.

Pridelke smo začeli prodajati tudi kmetom, ki so jih potem prodajali na ljubljanski tržnici.

Prvi izdelek: domači dolenjski grozdni sok

1992
Z oznako mediterra na stojnico postavimo svoj prvi predelan proizvod; domači, hladno stiskan dolenjski grozdni sok, ki v nekaj tednih postane pravi prodajni hit na lokalni tržnici.

Drugi izdelek: vložene gozdne borovnice

1996
Z oznako mediterra na stojnico postavimo svoj drugi predelan proizvod; vložene borovnice. Prodajo smo razširili tudi na lokalne gostilne in restavracije ter slaščičarne.

Razvoj z drugo generacijo

2008
Kmetija v Novem mestu postopoma preneha s svojo dejavnostjo. Druga generacija družine dne 22.7.2008 v Ljubljani ustanovi družbo Baton d.o.o. in prične z sistematskim razvojem blagovne znamke Mediterra. Ključna točka v smeri razvoja filozofije blagovne znamke je bil obisk grškega otoka Kreta, kjer nas je prevzela tradicija lokalne kretske prehrane, ki je kraljica zdrave mediteranske prehrane. Ta filozofija postane osnovna smernica produktnega razvoja podjetja. Razvijajo se prve ideje o vrhunskih prehranskih izdelkih.

Uradna registracija blagovne znamke Mediterra®

2011
Družbe Baton d.o.o. na Urad za intelektualno lastnino Republike Slovenije prijavi registracijo blagovne znamke Mediterra® in s tem uresniči dolgoletne družinske sanje. Istega leta smo razvili svoj prvi izdelek Bio laneno olje premium 250 ml in ga v začetku leta 2012 lansirali na trg. Sledijo mu Bio konopljino olje, Bio orehovo olje in Bio olje črne kumine, premium linija izdelkov. Naše bio olje črne kumine je prvo v Evropi s standardizirano vsebnostjo aktivne učinkovine timokinon. V kratkem sledijo še ostala bio premium jedilna olja.

Prva linija izdelkov Bio Aronija

2011
Prijava registracije blagovne znamke Aronija, kraljica jagod in lansiranje prve linije izdelkov iz bio aronije, pridelane na solastniški plantaži na Poljskem.
Aronija Mediterra, kraljica jagod je prva linija izdelkov bio aronije na policah slovenskih hiper in super marketov.

Registracija blagovne znamke Delizeus

2020
Prijava registracije blagovne znamke Delizeus, hrana bogov in lansiranje prvega izdelka, ekstra deviško oljčno olje Delizeus.
Sledi mu izdelek Stevia Delizeus. Linijo Delizeus sestavljajo konvencionalni izdelki.

Registracija blagovne znamke HerbaMedik

2023
Prijava registracije blagovne znamke HerbaMedik Laboratories in razvijanje prvih izdelkov na področju prehranskih dopolnil in kozmetike.
Uresničujemo ideje naše apotekarske družinske tradicije.

150 izdelkov in nova podoba trgovine mediterra.si

2024
Naša ponudba v letu 2024 doseže že več kot 150 različnih naravnih izdelkov. Prišel je tudi čas v katerem si želimo naše delo in izdelke podrobnejše predstaviti širši domači in pa tudi svetovni javnosti. Lansirali smo prenovljeno spletno trgovino www.mediterra.si.

ZAKAJ IZBRATI NAS?

 • ker verjamemo, da samo kakovostna prehrana igra pomembno vlogo v našem življenju,
 • ker verjamemo v Hipokratov rek »Naj bo hrana vaše zdravilo in zdravilo vaša hrana«,
 • ker je celoten proces naših izdelkov, od polja do trgovske police, strogo nadzorovan, kakovost vsake serije pa preverjena in potrjena s strani akreditiranih laboratorijev,
 • ker naši izdelki prihajajo pretežno iz mediteranskih držav, iz družinskih ekoloških kmetij ali majhnih družinskih ekoloških podjetij.

Edin Subašič

ustanovitelj in direktor

Valentina Penco Subašič

vodja marketinga in prodaje

VIZITKA PODJETJA

Baton d.o.o.
Medno 70, 1210 Ljubljana, Slovenija

M: 040 301 301
T:  082 057 710
E: info@mediterra.si

Naročila: narocila@mediterra.si

Matična številka: 3367363000
ID za DDV: SI92358896

IBAN  SI56 3400 0101 4684 190
Banka Sparkasse d.d., Ljubljana
BIC: KSPKSI22XXX

Družba Baton d.o.o. je vpisana v sodni register pri
Okrožnem sodišču v Kranju:
Srg 2008/27046

Mediterra | 2024 Baton d.o.o. | Web design: Mighty Krulz

  0
  Vaša košarica
  Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Uporabi kupon