KDO SMO, NAŠA PREPRIČANJA IN VREDNOTE

Smo majhno družinsko podjetje, ki spodbuja zdrave razvade, med katerimi sta najpomembnejši vsakodnevna zdrava prehrana in vsakodnevna telesna aktivnost. Kakovostne, 100% naravne sestavine, če je le mogoče ekološko pridelane, so osnova naše filozofije, saj je le takšna prehrana bogata z nujno potrebnimi hranili, ki zagotavljajo našemu telesu potrebno energijo in obrambno moč. Prepričani smo, da je takšna raznovrstna in uravnotežena prehrana ključnega pomena za zdravje našega telesa in duha. Kjučno vlogo pri pridelavi kakovostne hrane ima naša mati narava, zato jo čuvajmo in podpirajmo ekološko kmetovanje. Narava nam je dana ena sama. Spoštujmo jo in ponižno vstopajmo v njen svet.

Edin Subašič
Valentina Penco Subašič
Družina Subašič

Mediterra ni samo blagovna znamka. Je naše poslanstvo. Je kot seme, super nasičeno stanje, ko se življenje kondenzira v intenzivno miniaturni holografski drobec samega sebe, ki obljublja formacijo bodočih svetov. Je resnični simbol neizmerne in nesmrtne moči življenja. Če razumemo resnično naravo semena in življenja zajetega v njem, tako preteklega, kot sedanjega in prihodnjega, nam ne bo težko razumeti njegove nepredstavljive moči in s tem tudi našega poslanstva.

WWW.MEDITERRA.SI

NAŠA MEDITERANSKA ZGODBA

Z VAMI OD 1974
1974

V Novem mestu se rodi blagovna znamka Mediterra, kjer prva generacija naše družine prične s pridelavo in prodajo lokalno pridelane zelenjave in nabiranjem gozdnih plodov. Vsi pridelki so pridelani brez uporabe pesticidov. Pojmovanja BIO-EKO takrat sploh še nismo poznali.

Leto 1992

Mediterra lansira prvi lastni izdelek, domači, hladno stiskan dolenjski grozdni sok, ki v nekaj tednih postane pravi prodajni hit novomeške tržnice.

Leto 2008

Kmetija v Novem mestu preneha s svojo dejavnostjo. Druga generacija družine dne 22.7.2008 v Ljubljani ustanovi družbo Baton d.o.o. in prične z sistematskim razvojem blagovne znamke Mediterra. Ob obisku grškega otoka Kreta se družina navduši nad tradicionalno kretsko prehrano, ki postane osnovna smernica produktnega razvoja podjetja.

Leto 2011

Družbe Baton d.o.o. na Urad za intelektualno lastnino Republike Slovenije prijavi registracijo blagovne znamke Mediterra in s tem uresniči dolgoletne družinske sanje. Istega leta razvije svoj prvi izdelek Bio laneno olje 250 ml in ga v začetku leta 2012 lansira na trg. Sledijo mu Bio konopljino olje, Bio orehovo olje in Bio olje črne kumine, prvo olje v Evropi s standardizirano vsebnostjo timokinona.

Leto 2015

Prijava registracije blagovne znamke Aronija, kraljica jagod in lansiranje prve linije izdelkov iz bio aronije, pridelane na solastniški plantaži na Poljskem. Aronija Mediterra, kraljica jagod je prva linija izdelkov bio aronije na policah slovenskih hipermarketov.

Leto 2020

Prijava registracije blagovne znamke Delizeus, hrana bogov in lansiranje prvega izdelka, ekstra deviško oljčno olje Delizeus. Sledi mu izdelek Stevia Delizeus. Linijo Delizeus sestavljajo mediteranski konvencionalni izdelki.

Leto 2022

Naša ponudba v letu 2022 doseže že več kot 150 različnih naravnih izdelkov. Prišel je tudi čas v katerem si želimo naše delo in izdelke podrobnejše predstaviti širši domači in pa tudi svetovni javnosti. V letu 2022 tako izide povsem prenovljena naša spletna predstavitev, spletna trgovina na www.mediterra.si.

ZAKAJ IZBRATI NAS?

– ker verjamemo, da kakovostna prehrana igra pomembno vlogo v našem življenju,

– ker je celoten proces naših izdelkov, od polja do trgovske police, strogo nadzorovan, kakovost vsake serije pa preverjena in potrjena s strani akreditiranih laboratorijev,

– ker naši izdelki prihajajo pretežno iz mediteranskih držav, iz družinskih kmetij ali majhnih družinskih podjetij,

– ker je zdrava hrana naša strast.

EKIPA MEDITERRA

Edin Subašič - Direktor

Valentina Penco Subašič

Martin Težak (slika v kratkem)

Karin Maja Kelc (slika v kratkem)