100 g
Original price was: 11,19 €.9,51 €Current price is: 9,51 €. z DDV
29,95 € z DDV
29,95 € z DDV
Naroči preko telefona: 040 301 301
Delovni čas: pon - pet od 8:00 do 16:00
Pekočnost: 7 od 10
Slovenska pridelava čilijev
Ultra premium kakovost
Mednarodne medalje za kakovost
Klasik omaka je ena najbolj prodajanih omak v Sloveniji. Rdeči habanero čili v kombinaciji z drugimi sestavinami ponujajo okus in pekočnost za vsakogar in za vsako jed. Klasik se prileže k pečenemu mesu, ocvrtemu mesu, pici, burgerju, jedem na žlico, sendviču in testeninam. Klasik je domača, povsem naravna in brez umetnih dodatkov. Zaradi svojega okusa in pekočnosti je primerna izbira za širši krog ljudi.
Omaka je zasedla 2. mesto na svetovnem tekmovanju v ZDA.
Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost: 168 kJ / 43 kcal
Maščobe: 0 g
od tega nasičene maščobe: 0 g
Ogljikovi hidrati: 9,0 g
od tega sladkorji: 2,0 g
Beljakovine: 1,3 g
Sol: 4,1 g
Neto količina: 100 g
Pred uporabo pretresite !
Odprto hranite v hladilniku največ 3 mesece.
Sestavine: paprika, habanero čili, čebula, korenje, česen, kis, limeta, piranska sol, začimbe.
Premium pekoče omake
Premium pekoče omake, ki jih prodajamo v naši spletni trgovini se pridelujejo, polnijo in pakirajo v Sloveniji. So izvrsten dodatek raznim jedem v različnih kombinacijah. Pekoče omake lahko v naši spletni trgovini Mediterra naročite v lični embalaži in sicer v steklenički 100 g.
Uporabnost pekočih omak
Naše Premium pekoče omake so odličen dodatek k vašim jedem. Uporabite jih lahko povsod, kjer hočete, da vas spremlja pekoč občutek in prefinjen okus. Možnosti je neskončno.
Čili vsebuje kapsaicin.
ZMERNO UŽIVANJE ČILIJA LAHKO IZBOLJŠA NIVO SLADKORJA IN HOLESTEROLA V KRVI
Pretekle študije so pokazale ugodne vplive čilija in njegove glavne sestavine, kapsaicina na številne biološke procese. Klinična študija raziskovalcev iz Univerze na Primorskem je preizkusila učinek treh čili omak z različno vsebnostjo kapsaicina na širok spekter biokemičnih markerjev v krvnem serumu tridesetih zdravih prostovoljcih.
Dokazali so, da v regiji, v kateri je dnevna uporaba čilija nizka, zmerno uživanje 4,4 mg kapsaicina na dan ima ugodne vplive na zdravje, kot so znižana raven glukoze, LDL holesterola in C-reaktivnega proteina.
V nasprotju se je ob uživanju večjih količin kapsaicina (16,7 mg na dan), ta učinek izničil. Vrednosti biokemijskih markerjev so se vrnile na prvotni nivo en teden po prenehanju uživanja čili omak.
Zato raziskovalci priporočajo redno uživanje zmernih količin izdelkov s čilijem, ne morejo pa izključiti možnosti razvoja tolerance na izdelek.
Vir: Kenig S, Baruca-Arbeiter A, Mohorko N, Stubelj M, Černelič-Bizjak M, Bandelj D, et al. Moderate but not high daily intake of chili pepper sauce improves serum glucose and cholesterol levels. Journal of Functional Foods 2018; 44:209-217.
Medno 70,
1210 Ljubljana - Šentvid
Mediterra | 2024 Baton d.o.o. | Web design: Mighty Krulz
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.