500 ml
5,49 € z DDV
4,99 € z DDV
Prihranite
4,99 € z DDV
Prihranite
Naroči preko telefona: 040 301 301
Delovni čas: pon - pet od 8:00 do 16:00
16.062 µmol TE ORAC*/100 g svežih jagod*
664 mg OPC*/100 g svežih jagod*
0% dodane vode
Aronija ekstra džem, brez dodanega sladkorja, brez umetnih sladil. Priporočamo ga kot namaz ali dodatek jogurtom ali raznim kašam in žitaricam za zajtrk.
ORAC* = Oxygen Radical Absorbtion Capacity (zmožnost absorbcije prostih radikalov)
OPC* = Oligomerni Proantocianidni Complex, je vodotopni antioksidant, ki se hitro absorbira in raznese po telesu. Lahko se pritrdi na celično membrano in se od tam bojuje proti prostim radikalom, topnim v maščobi in vodi, s čimer varuje celice.
jagode* = sveže, bio jagode aronije (Aronia melanocarpa)
Jagode aronije dajejo neprimerno večjo antioksidativno zaščito kot borovnice, brusnice ali granatno jabolko. (Vir: David B. Haytowitz in Seema Bhagwat, Nutrient Data Laboratory Beltsville, Human Nutrition Research Centre BHNRC, Agricultural Research Service ARS, US Department of Agriculture USDA, maj 2010). Ne pozabite na pomen raznolike in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja z redno telesno aktivnostjo.
Potrjena kakovost s strani akreditiranih slovenskih in EU laboratorijev. Država porekla svežih jagod je Poljska in sicer se polja nahajajo na SZ delu Poljske. Aronija namreč za optimalno rast in optimalno kakovost soka potrebuje hladno okolje (močne zime in čimmanj sončnih dni), sicer so plodovi bolj sladki in vsebujejo manjše ORAC in OPC vrednosti.
Izdelano iz 62 g sadja na 100 g izdelka. Skupni sladkorji 5,1 g na 100 g izdelka.
Jagode aronije vsebujejo* vitamine A, E, C in K ter minerale železo in mangan *vsebnost v sledovih.
Bio premium ekstra džem aronije Mediterra® je visoko kakovosten ekološko pridelan džem. Pripravljamo ga po posebnem tradicionalnem postopku. Bio premium ekstra džem aronije Mediterra® ima pridobljene certifikate BIO, VEGAN in HACCP, ki potrjujejo kakovost na najvišji ravni. Je 100% naraven in brez umetnih dodatkov, brez dodanega sladkorja in umetnih sladil.
Preizkusite ga !
Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost: 545 kJ / 130 kcal
Maščobe: 1,1 g
od tega nasičene maščobe: 0,1 g
Ogljikovi hidrati: 31 g
od tega sladkorji: 5,1 g
Beljakovine: 1,7 g
Sol: 0 g
Neto količina: 200 g
Hranite pri sobni temperaturi izven dosega sončne svetlobe. Po odprtju izdelek hranite v hladilniku in ga porabite v 30-ih dneh.
Sestavine: Bio jagode aronije (62%), bio koncentrirani jabolčni sok (37%), voda, želirno sredstvo: jabolčni pektin.
Aronia melanocarpa ali črnoplodna aronija izvira iz Severne Amerike. Gojili so jo že stari Indijanci ter poznali njeno prehransko moč. Plodovi so črno modre barve, zelo aromatične, grenko-trpkega okusa.
Bio aronija ekstra džem Mediterra®
Bio premium ekstra džem aronije, ki ga predstavljamo in prodajamo v naši spletni trgovini je pridelan na ekološki način. Gre za izdelek dolgoletnega pridobivanja potrebnih znanj, predanega dela. Ponašamo se z visoko kvaliteto ter skrbno in natančno pripravo ekstra džemov.
Proizvodnja v sodelovanju z ekološkimi kmetijami
Ekstra džemi Mediterra so proizvedeni z najsodobnejšo tehnologijo. Vsi proizvodi pod blagovno znamko Mediterra so 100% pridelani na ekološki način v vseh fazah. Svojim kupcem nudimo široko paleto izdelkov aronije, svojo ponudbo pa z leti konstantno povečujemo. Da lahko ponudimo najboljše, smo uspeli povezati preverjeno najboljše pridelovalce naravnih plodov družinskih ekoloških kmetij tako lokalno kot svetovno.
Aronija ekstra džem v prehrani
Priporočamo ga kot namaz na kruh, palačinke, torte, sladice (zdrave sladice iz polnozrnatih žit in rastlinskih beljakovin) kot dodatek jedem (žitaricam, jogurtom, smoothiem)
Za slajenje jedi priporočamo našo STEVIA Delizeus, 100% naravno sladilo brez priokusa.
Kaj so prosti radikali?
To so atomi, ioni, molekule ali kompleksi, ki so zelo reaktivni in zato tudi nestabilni. Zaradi teh lastnosti hitro reagirajo z drugimi molekulami.
Takšne reakcije potekajo nenadzorovano, mimo encimskih sistemov in so za celico škodljive. Celico poškodujejo, posledice pa so lahko različna obolenja.
Kdaj nastajajo prosti radikali?
Prosti radikali nastajajo v telesu neprestano. Njihova količina se poveča pod vplivom različnih škodljivih dejavnikov: toplote, ionizirajočega sevanja, onesnaženega zraka, stresa, alkohola, kajenja, telesne neaktivnosti, premalo spanja, stresa in pa tudi staranja.
Kaj so antioksidanti?
Antioksidanti so snovi, ki ščitijo naše celice in tkiva pred oksidativnimi
procesi oziroma pred kisikovimi radikali, ki jih laično imenujemo prosti radikali. V bistvu so lovilci teh kisikovih radikalov, ki sicer nastajajo neprestano in povzročajo poškodbe celic in prehitro staranje. Najbolje je preprečiti nastanek prevelike količine prostih kisikovih radikalov. Ko prosti radikali enkrat prevladajo nad našimi fiziološkimi regulatornimi mehanizmi, namreč telo ni več zdravo, ampak je že pod oksidacijskim stresom.
Procesi obolenj so že v teku, čeprav morda sprva še nismo bolni, a se že slabo počutimo. Antocianini in antocianidini so naravne spojine, ki dajejo sadju barvo.
Pripadajo skupini rastlinskih spojin, ki jih imenujemo FLAVONOIDI. Te spojine so podrazred rastlinskih fenolov, ki naj bi imeli antioksidativno aktivnost.
Proizvedeno v EU za: Baton d.o.o., Medno 70, 1210 Ljubljana
Medno 70,
1210 Ljubljana - Šentvid
Mediterra | 2024 Baton d.o.o. | Web design: Mighty Krulz
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.