Breskev, pekoča omaka (11+1 gratis)
- pekočnost 2 od 10
- naša najbolj blaga pekoča omaka
- 100 % naravne sestavine
- 0 % umetnih dodatkov
- čiliji pridelani v Sloveniji
Neto količina: 100 g
Vrhunska kakovost in izjemen okus
Breskev 100 g, pekoča omaka je premium izdelek najvišje možne kakovosti, pripravljen iz čilijev lastne pridelave v Sloveniji.
Sladek in rahlo pekoč okus poletnih breskev, habanero čilija in čebule je povezan v naši najbolj blagi pekoči omaki. Habanero čiliji so med bolj razširjenimi sortami in so znani po svojem okusu, ki ga ne moremo zamenjati z nobenim drugim.
Omake Čili Pipp imajo svojo dušo. Podajo se praktično k vsaki jedi, posebej mesnim, na žlico, indijskim, azijskim in seveda slovenskim.
Pridelano in proizvedeno v Sloveniji ter certificirano
Breskev 100 g, pekoča omaka nosi certifikate VEGAN ter HACCP, kar potrjuje njegovo visoko kakovost in skladnost z najvišjimi standardi. Je popolnoma naraven, brez kakršnih koli umetnih dodatkov, kar zagotavlja, da dobite na svojo mizo vrhunski izdelek. Vsi naši izdelki so varni ter proizvedeni skladno s slovensko in EU zakonodajo po najvišjih standardih.
Naši pogodbeni partnerji za nadzor kakovosti so Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano, Maribor, Slovenija, Eurofins Analytik GmbH, Hamburg, Nemčija ter Kemijski inštitut, Ljubljana, Slovenija.
Poreklo in kakovost pod nadzorom
Zelo smo občutljivi na sledljivost naših surovin, zato vam zagotavljamo sledljivost od polja pa vse do vaše jedilne mize. Prav na vsaki steklenički naših pekočih omak boste našli podatek o poreklu.
Pekoče omake so preizkušene v akreditiranih slovenskih in EU laboratorijih, kar zagotavlja najvišjo raven kakovosti in varnosti za potrošnike.
Najpogostejša vprašanja
ZA KOGA JE PRIMEREN ?
Primeren je za vse, ki cenijo premium kakovost in želijo v svojo prehrano vnesti nekaj zelo blage pekočnosti, čarobnih okusov. Predvsem je izdelek primeren za začetnike. Priporočamo za vsakodnevno uporabo ob priljubljeni jedi.
KAJ VSEBUJE ?
Izdelek vsebuje breskve, papriko, čebulo, habanero čili, paradižnik, sladkor, kis.
KAKO GA UPORABLJAM ?
Dodajte ga k svoji najboljši jedi, mesnim jedem, sendvičem, pizzam, jedem "na žlico", dodatek prelivom za solatne krožnike, testeninam, dodatek indijskim, mehiškim in azijskim jedem.
KAKŠNEGA OKUSA JE ?
Omaka je zelo blago pekoča, stopnja pekočnosti 2 od 10. V njej se prepletajo okusi breskve, paprike, paradižnika, začimb in čilija, ki so povezani v harmonično celoto.
KAKO DELUJE ?
Čiliji so odličen dodatek, ki ugodno vpliva na prebavo.
Prav tako nas pekoča omaka vedno dobro "pogreje" in lahko odstrani zamašenost nosu zaradi svoje pikantnosti.
Čiliji, posebno rdeči, so zelo bogati z antioksidanti, ki so koristni za naše telo.
KAJ PA KAKOVOST ?
Vsi naši izdelki so vrhunske kakovosti in so plod lastnega razvoja.
Vsi naši izdelki so varni, pakirani v preizkušeno, varno embalažo ter proizvedeni skladno s slovensko in EU zakonodajo; naši pogodbeni partnerji za nadzor kakovosti so Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano, Maribor, Slovenija, Eurofins Analytik GmbH, Hamburg, Nemčija ter Kemijski inštitut, Ljubljana, Slovenija.
KAKO HITRO DOBIM PAKET ?
Neprestano se trudimo pakete odpremiti še isti ali najkasneje naslednji delovni dan po prejetem naročilu. Običajno so potem paketi dostavljeni v roku 2 do 3 delovne dni, imamo pa tudi opcije EKSPRESNE DOSTAVE za naročila oddana do 12. ure:
EKSPRES PAKETOMAT: dostava v paketomat isti ali najkasneje naslednji delovni dan
EKSPRES DO VRAT: dostava do vrat isti delovni dan.
KAJ ČE MI NE BO VŠEČ ?
Vse skrbi so odveč !
Če vam naš izdelek, kljub naši pozornosti in največji skrbi za kakovost vseeno ne bo všeč, vam v 14-ih dnevih od dneva nakupa vrnemo kupnino.
Če želite, vam lahko izdelek tudi zamenjamo z drugim ali pa se dogovorimo kako drugače. Enostavno nas kontaktirajte na info tel. 040 301 301 ali na e-naslov: info@mediterra.si
Breskev 100 g, pekoča omaka je premium izdelek najvišje možne kakovosti, pripravljen iz čilijev lastne pridelave v Sloveniji.
Sladek in rahlo pekoč okus poletnih breskev, habanero čilija in čebule je povezan v naši najbolj blagi pekoči omaki. Habanero čiliji so med bolj razširjenimi sortami in so znani po svojem okusu, ki ga ne moremo zamenjati z nobenim drugim.
Omake Čili Pipp imajo svojo dušo. Podajo se praktično k vsaki jedi, posebej mesnim, na žlico, indijskim, azijskim, mehiškim in seveda slovenskim.
Čili paprike ali čiliji (Capsicum annuum) so plodovi rastline paprike Capsicum, ki jih odlikuje pekoč okus. Bogate so z vitamini, minerali in antioksidanti. Uporabljajo se predvsem kot sveže ali posušene začimbe. Čilije bi morali na svoj jedilnik vključiti prav vsi, razen otrok. Nekateri jih zaradi njihovega pekočega okusa in značilne arome, ki jo že v zelo majhnih količinah dodajo jedem, enostavno obožujejo, drugi pa jih iz istega razloga ne prenesejo. Izbira receptov s čiliji je ogromna. Pekoča snov v čilijih se imenuje kapsaicin in je „kriva“ za to, da čiliji "zažigajo". Kapsaicin je termogeničen, kar pomeni, da se pri njegovi presnovi sprošča toplota.
Čili paprike vsebujejo vitamine A, B6, C, K1 in minerale kalij in železo.
Glavne bioaktivne rastlinske spojine v čiliju so:
- Kapsantin: glavni karotenoid v rdečih paprikah - do 50 % celotne vsebnosti karotenoidov – kapsantin je odgovoren za njihovo rdečo barvo.
- Violaksantin: glavni karotenoidni antioksidant v rumenih čili paprikah, predstavlja 37–68 % celotne vsebnosti karotenoidov.
- Lutein: največ ga je v zelenih (nezrelih) čili paprikah, ravni luteina se z zorenjem zmanjšujejo.
- Kapsaicin: ena izmed najbolj raziskanih rastlinskih spojin v čiliju, odgovorna za njihov pekoč okus in številne učinke na človeški organizem.
- Sinapska kislina: ta antioksidant, znan tudi kot sinapinska kislina je zelo koristen antioksidant.
- Ferulinska kislina: podobno, kot sinapisnak kislina je tudi ferulinska kislina antioksidant.
Vsebnost antioksidantov v zreli rdeči čili papriki je veliko večja kot pa v nezreli zeleni.
- breskve,
- paprika,
- čebula,
- habanero čili,
- paradižnik,
- sladkor,
- kis.
Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost: | 683 kJ / 163 kcal |
Maščobe: | 0 g |
Od tega nasičene maščobe: | 0 g |
Ogljikovi hidrati: | 40 g |
Od tega sladkorji: | 35 g |
Beljakovine: | 1,7 g |
Sol: | 1,4 g |
Breskev pekoča omaka je primerna kot dodatek:
- mesnim jedem,
- sendvičem,
- pizzam,
- jedem "na žlico",
- dodatek prelivom za solatne krožnike,
- testeninam,
- dodatek indijskim, mehiškim in azijskim jedem.
Možnosti je nešteto.