Aronija suhe jagode BIO* (11+1 gratis)
- 16.062 µmol TE ORAC*/100 g svežih jagod*
- 664 mg OPC*/100 g svežih jagod*
- 0,4 mg Mangana*/100 g (20% PDV)
- 100% naravno, brez dodanega sladkorja
- brez umetnih sladil, barvil in konzervansov
Neto količina: 200 g
Vrhunska kakovost in varovan proces
Bio premium suhe jagode aronije Mediterra® so pripravljene iz izbranih jagod aronije (Aronia melanocarpa) najvišje možne kakovosti iz ekološke pridelave. Postopku sušenja sledi še prebiranje, kar zagotavlja vrhunsko kakovost. Suhe jagode so pripravljene po posebnem, skrbno varovanem postopku, kar pomeni, da gre za najkakovostnejše suhe jagode aronije, ki ohranjajo vse naravne hranilne snovi in okuse, zaradi česar so popoln dodatek k naši vsakodnevni prehrani.
Zagotavljamo tudi popoln nadzor ekološkega izvora naših plodov, ki ga preverja neodvisni nadzorni organ KON-CERT iz Maribora. Stojimo za svojo besedo: BIO je res BIO !
Mangan, ORAC in OPC
Bio premium suhe jagode aronije Mediterra® se ponašajo z 20% PDV vsebnostjo mangana na 100 g. MANGAN* ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom, prispeva k ohranjanju zdravih kosti in prispeva k sproščanju energije pri presnovi.(Vir: EFSA) Ne pozabite na pomen raznolike in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja z redno telesno aktivnostjo.
Bio premium suhe jagode aronije Mediterra® so izjemno bogate s koristnimi hranili in imajo visoko vsebnost prehranskih vlaknin ter tako podpirajo naše zdravje in dobro počutje, zato jih je priporočljivo dodajati praktično v vsak naš obrok.
Plodovi aronije imajo najvišjo ORAC* vrednost od vsega sadja; ORAC* = Oxygen Radical Absorbtion Capacity (zmožnost absorbcije prostih radikalov). Plodovi aronije imajo imajo prav tako enega najvišjih vrednosti OPC*. OPC* = Oligomerni Proantocianidni Complex, je vodotopni antioksidant, ki se hitro absorbira in raznese po telesu. Lahko se pritrdi na celično membrano in se od tam bojuje proti prostim radikalom, topnim v maščobi in vodi, s čimer varuje celice.
ALI STE VEDELI da je naša aronija vzgojena na SZ delu Poljske ?
Aronija namreč za optimalno rast in optimalno kakovost soka potrebuje hladnejše okolje (močne zime in manj vročih sončnih dni), sicer je sok bolj sladek in vsebuje manjše ORAC in OPC vrednosti.
Ekološko pridelano in certificirano
Bio premium suhe jagode aronije Mediterra® so 100% ekološke in nosijo certifikate BIO, VEGAN ter HACCP, kar potrjuje njegovo visoko kakovost in skladnost z najvišjimi standardi. So popolnoma naravne, brez kakršnih koli dodatkov, kar zagotavlja, da dobite le najčistejše in najbolj zdrave jagode aronije na trgu. Vsi naši izdelki so varni ter proizvedeni skladno s slovensko in EU zakonodajo po najvišjih standardih.
Naši pogodbeni partnerji za nadzor kakovosti so Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano, Maribor, Slovenija, Eurofins Analytik GmbH, Hamburg, Nemčija ter Kemijski inštitut, Ljubljana, Slovenija.
Poreklo in kakovost pod nadzorom
Zelo smo občutljivi na sledljivost naših surovin, zato vam zagotavljamo sledljivost od polja pa vse do vaše jedilne mize. Prav na vsaki vrečki našega special prahu boste našli podatek o poreklu.
Suhe jagode aronije so preizkušene v akreditiranih slovenskih in EU laboratorijih, kar zagotavlja najvišjo raven kakovosti in varnosti za potrošnike.
Najpogostejša vprašanja
ZA KOGA JE PRIMEREN ?
Primeren je za vse, ki cenijo premium kakovost in želijo v svojo prehrano vnesti antioksidante in najbolj koristna mikrohranila ter povečati vnos prehranskih vlaknin. Uživajo jih lahko otroci, odrasli in starejši. Priporočamo vsakodnevno uporabo.
KAJ VSEBUJE ?
Izdelek vsebuje samo eno samo sestavino: 100 % suhe jagode aronije iz izbranih jagod aronije (Aronia melanocarpa) najvišje možne kakovosti iz ekološke pridelave.
KAKO GA UPORABLJAM ?
Priporočamo 1 do 2 zvrhani jedilni žlici do 2 krat dnevno kot dodatek jedem (žitaricam, jogurtom, smoothijem), lahko pa jih tudi uporabljamo kot dodatek pri peki kruha, peciv, za pripravo zdravih sladic ali pa ga potresemo po končnih jedeh kot dekoracijo. Lahko jih uporabljamo suhe ali pa predhodno namočene v vodo, čaj ali jabolčni sok. (zvrhana jedilna žlica = 12,5 g)
KAKŠNEGA OKUSA JE ?
Suhe jagode aronije so prijetnega okusa po svežih jagodah aronije vendar bistveno manj trpke. Še boljšega okusa so, če jih dodamo sadnemu jogurtu, sadnim kašicam ali sadnemu soku.
KAKO DELUJE ?
Odlikuje jih 20% PDV mangana na 100 ml in visoka vsebnost prehranskih vlaknin.
MANGAN* ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom, prispeva k ohranjanju zdravih kosti in prispeva k sproščanju energije pri presnovi. (Vir: EFSA)
Ne pozabite na pomen raznolike in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja z redno telesno aktivnostjo.
KAJ PA KAKOVOST ?
Vsi naši izdelki so vrhunske kakovosti in so plod lastnega razvoja.
Vsi naši izdelki so varni, pakirani v preizkušeno, varno embalažo ter proizvedeni skladno s slovensko in EU zakonodajo; naši pogodbeni partnerji za nadzor kakovosti so Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano, Maribor, Slovenija, Eurofins Analytik GmbH, Hamburg, Nemčija ter Kemijski inštitut, Ljubljana, Slovenija.
KAKO HITRO DOBIM PAKET ?
Neprestano se trudimo pakete odpremiti še isti ali najkasneje naslednji delovni dan po prejetem naročilu. Običajno so potem paketi dostavljeni v roku 2 do 3 delovne dni, imamo pa tudi opcije EKSPRESNE DOSTAVE za naročila oddana do 12. ure:
EKSPRES PAKETOMAT: dostava v paketomat isti ali najkasneje naslednji delovni dan
EKSPRES DO VRAT: dostava do vrat isti delovni dan.
KAJ ČE MI NE BO VŠEČ ?
Vse skrbi so odveč !
Če vam naš izdelek, kljub naši pozornosti in največji skrbi za kakovost vseeno ne bo všeč, vam v 14-ih dnevih od dneva nakupa vrnemo kupnino.
Če želite, vam lahko izdelek tudi zamenjamo z drugim ali pa se dogovorimo kako drugače. Enostavno nas kontaktirajte na info tel. 040 301 301 ali na e-naslov: info@mediterra.si
Bio premium suhe jagode aronije Mediterra® iz izbranih jagod aronije (Aronia melanocarpa) najvišje možne kakovosti iz ekološke pridelave. Postopku sušenja sledi še prebiranje.
Bio premium suhe jagode aronije Mediterra® imajo visoko vsebnost prehranskih vlaknin, zato jih priporočamo kot dodatek pri vsakodnevni prehrani.
Aronija ima od vsega sadja največjo ORAC vrednost (Oxygen Radical Absorption Capacity), kar pomeni največjo zmožnost absorpcije prostih radikalov. Priporoča se dnevni vnos 1670 enot, aronija pa jih ima 16062 µmol / 100 g ploda. Daje neprimerno večjo antioksidativno zaščito kot borovnice, brusnice ali granatno jabolko. (Vir: David B. Haytowitz in Seema Bhagwat, Nutrient Data Laboratory Beltsville, Human Nutrition Research Centre BHNRC, Agricultural Research Service ARS, US Department of Agriculture USDA, maj 2010).
Ravno zato je sok aronije eden izmed najmočnejših antioksidacijskih sredstev v naravi.
Prav tako ima aronija od vsega sadja tudi največjo OPC* vrednost. OPC* (Oligomerni Proantocianidni Complex), je vodotopni antioksidant, ki se hitro absorbira in raznese po telesu. Lahko se pritrdi na celično membrano in se od tam bojuje proti prostim radikalom, topnim v maščobi in vodi, s čimer varuje celice.
Kaj so prosti radikali?
To so atomi, ioni, molekule ali kompleksi, ki so zelo reaktivni in zato tudi nestabilni. Zaradi teh lastnosti hitro reagirajo z drugimi molekulami. Takšne reakcije potekajo nenadzorovano, mimo encimskih sistemov in so za celico škodljive. Celico poškodujejo, posledice pa so lahko različna obolenja.
Kdaj nastajajo prosti radikali?
Prosti radikali nastajajo v telesu neprestano. Njihova količina se poveča pod vplivom različnih škodljivih dejavnikov: toplote, ionizirajočega sevanja, onesnaženega zraka, stresa, alkohola, kajenja, telesne neaktivnosti, premalo spanja, stresa in pa tudi staranja.
Kaj so antioksidanti?
Antioksidanti so snovi, ki ščitijo naše celice in tkiva pred oksidativnimi procesi oziroma pred kisikovimi radikali, ki jih laično imenujemo prosti radikali. V bistvu so lovilci teh kisikovih radikalov, ki sicer nastajajo neprestano in povzročajo poškodbe celic in prehitro staranje. Najbolje je preprečiti nastanek prevelike količine prostih kisikovih radikalov. Ko prosti radikali enkrat prevladajo nad našimi fiziološkimi regulatornimi mehanizmi, namreč telo ni več zdravo, ampak je že pod oksidacijskim stresom. Procesi obolenj so že v teku, čeprav morda sprva še nismo bolni, a se že slabo počutimo. Antocianini in antocianidini so naravne spojine, ki dajejo sadju barvo. Pripadajo skupini rastlinskih spojin, ki jih imenujemo FLAVONOIDI. Te spojine so podrazred rastlinskih fenolov, ki naj bi imeli antioksidativno aktivnost.
Aronijo so gojili že Indijanci ter poznali njeno moč. V Evropo so jo prenesli okrog leta 1700, glavni razlog pa naj bi bila njena lepota. Ima namreč grmičasto rast, bogato cveti, na jesen pa jo krasijo ognjeno rdeči listi. V Evropi jo je kot sadno rastlino leta 1890 prvi začel proučevati ustanovitelj največje ruske sadjarske šole Ivan Mičurin. Pozneje so jo zaradi izredne antioksidativne sposobnosti njenih učinkovin podrobno proučevali v Sovjetski zvezi, po jedrski nesreči v Černobilu pa so jo priporočali za blaženje zdravstvenih težav, ki so bile posledica radioaktivnega sevanja.
Sveži, zreli plodovi vsebujejo velike količine biofenolov, taninov, flavonoidov in antocianinov, vitamine B1, B2, B6, niacin, pantotensko kislino, tokoferole, vitamin K, vitamin C, minerale kalij, kalcij, magnezij, železo in cink.
Antocianini jim dajejo temno barvo, nekateri pa vsebujejo tako kot flavonoidi snovi, ki ščitijo telesne celice pred poškodbami in degeneracijo.
Biofenoli pospešujejo celjenje ran, odstranjujejo strupene snovi iz telesa, zmanjšujejo vnetja, uravnavajo krvni tlak in vplivajo na večjo elastičnost ožilja.
Karoteni prav tako ščitijo celice pred poškodbami, preprečujejo nastanek sive mrene in ščitijo kožo pred sončnimi opeklinami.
ALI STE VEDELI, da Bio premium suhe jagode aronije Mediterra® lahko uporabljete tudi za pripravo čaja (podobno, kot čaj iz suhih borovnic).
ALI STE VEDELI, da Bio premium suhe jagode aronije Mediterra® lahko uporabljete tudi za pripravo zdravih sladic, kot dodatek za testo, biskvit ali pa kot dekoracijo. S tem obroku povečate vsebnost prehranskih vlaknin.
Izdelek hranite v dobro zaprti embalaži v temnem in hladnem mestu.
Serijska št. in uporabno najmanj do: označeno na embalaži.
PROIZVEDENO V SLOVENIJI za
BATON d.o.o., Medno 70, 1210 Ljubljana, Slovenija
- suhe jagode aronije BIO*
BIO* iz ekološke pridelave
Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost: | 1109 kJ / 265 kcal |
Maščobe: | 1,5 g |
Od tega nasičene maščobe: | 0,3 g |
Ogljikovi hidrati: | 60 g |
Od tega sladkorji: | 28 g |
Prehranske vlaknine: | 1,5 g |
Beljakovine: | 8,0 g |
Sol: | 1,1 g |
Mangan | 0,4 mg (20% PDV – priporočen dnevni vnos) |
Bio premium suhe jagode aronije Mediterra® priporočamo 1 do 2 zvrhani jedilni žlici do 2 krat dnevno kot dodatek jedem (žitaricam, jogurtom, smoothijem), lahko pa jih tudi uporabljamo kot dodatek pri peki kruha, peciv, za pripravo zdravih sladic ali pa ga potresemo po končnih jedeh kot dekoracijo. Lahko jih uporabljamo suhe ali pa predhodno namočene v vodo, čaj ali jabolčni sok. (zvrhana jedilna žlica = 12,5 g)
Bio premium suhe jagode aronije Mediterra® lahko uporabljete tudi za pripravo čaja (podobno, kot čaj iz suhih borovnic). 1 do 2 zvrhani jedilni žlici prelijte s skodelico hladne vode (150 ml), dobro premešajte, segrejte do vretja, pokrito počasi kuhajte 10 minut in še vroče precedite. Skodelico sveže pripravljenega ohlajenega čaja pijte do 3 - 5 krat dnevno. Otrokom od 1. do 4. leta dajte le polovico jedilne žlice. Sveže pripravljen čaj lahko tudi grgrajte nekajkrat dnevno. Za grgranje priporočamo dodatek žajbljevih listov.